3 Hesabım
İletişim
4 Bilgi
Sevilen Deniz Mahsülü Karides
  |  06/14/2021 15:52:00   
Sevilen Deniz Mahsülü Karides

Kabuklu bir deniz canlısı olan karides tüm yıl boyunca donmuş şekilde bulunur, Nisan ve Mayıs aylarında ise tazesi afiyetle yenir. Tereyağında yapıldığında tadına doyum olmaz, makarnaya ayrı bir yakışır. 

Balıktan sonra en çok tüketilen deniz ürünü karidesin yararlarını Dream Food Diyetisyeni sıraladı:

  • Selenyum minerali içerir. Bu mineral güçlü bir antioksidandır. Kanser gibi hastalıkların önlenmesinde etkilidir. 
  • Çok güçlü bir protein kaynağıdır. 100 gram çip karides 106 kaloridir; bu kalorinin 3,7’si karbonhidratlardan, 15,6’sı yağlardan, 86.7’si ise proteinden gelir. 
  • D vitamini içeriği de yüksektir.  Bu sayede dişlerin ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca kalsiyum ve fosfor dengesinin sağlanmasına yardımcıdır.
  • Omega-3 yağ asitleri  EPA ve DHA açısından da zengin bir içeriğe sahip olan karides, beyin fonksiyonlarınını düzenli gelişimi ve çalışmasında etkilidir.
  • Niasin, E ve B12 vitamini içerir. B12 içeriği ile kan hücrelerinin gelişimini destekler. Aynı zamanda iyot, çinko, fosfor minerallerini de içerir. özellikle büyüme ve gelişme çağında çocuklar için iyi bir gelişmedir.
  • Anti-enflamatuvar etkisi vardır ve bu sayede diş etlerinde oluşabilecek sorunların önlenmesinde etkilidir. 
  • Karidesin yağ içeriği düşüktür ve zayıflama diyetlerinde yer verilebilecek bir besindir. 
  • Yüksek besin değerine sahiptir. Aynı zamanda bağ dokusu çok olmadığı için sindirilmesi kolay bir deniz ürünüdür. 

Doğru pişirme teknikleri ile, tereyağında hazırlanan, sebzeli noodle ile sunulan enfes Dream Food “Karides Tava’yı” denemenizi tavsiye ederiz. 

https://dreamfood.com.tr/karides-tava-ve-sebzeli-noodle-dondurulmus-25.html 

Diyetisyen Ezgi ERGÜL

Ankara Üniversitesi

Toktaylar Yemek Gıda Temizlik Nakliye San. Ve Tic. Ltd. Şti

Comments

Log in or register to post comments

Ara

Buradan ürünlerimizi kolayca arayabilirsiniz.

Hesabınız

Üye değil misiniz?
Hemen Kayıt Ol
4